Blog

ABD’de Şirketler İçin Vergi Beyan Süreci

ABD’de de her ülkede olduğu gib şirketler muhasebe kayıtlarını resmi kurumlarla paylaşmak ve vergi ödemek zorundalar. Eyalet yönetimi ve federal hükümete karşı farklı sorumlulukların ve farklı vergi beyan süreçlerinin varlığını düşünürsek vergi beyan işlemleri çoğu zaman kolay olmuyor. IRS denetimi ve vergi kanunlarının oldukça sıkı olduğu bir ülke olan ABD’de vergi beyanında yapılabilecek küçük hatalar büyük cezalar alınmasına sebep olabiliyor.

Vergi beyanı hazırlarken dikkat edilmesi gereken ilk konu şirketinizin LLC, S-Corp veya C-Corp gibi şirket tiplerinden hangisine dahil olduğunu ve hangi eyalette kurulmuş olduğunu göz önüne alarak kayıtlarınızı hazırlamak. Federal hükümet belli bir standart dahilinde beyan talep etse de eyaletler için tek bir standart belirlenmediği için her eyalette farklı formlar doldurmak ve farklı bilgileri eyaletle paylaşmak gerekebiliyor.

Federal olarak her yıl IRS standartlarına uygun bir beyan hazırlamak ve teslim etmek her şirket için değişmez kural. Eyalet düzeyinde de yıllık vergi beyanları söz konusu olsa da bazı eyaletlerde farklı periyotlarda beyan zorunluluğu olabiliyor. Doğru zamanda vergi beyanını teslim edilmediğinde ise genelde ceza ile sonuçlanan tatsız bir süreç yaşamak mümkün. Amerika’da kurulu bir şirket için zamanında ve doğru beyanlar hazırlamak hayati bir konu ve ciddi bir emek ve zaman harcamayı gerektiriyor.

Bahsettiğimiz gibi belli standartlar olsa da doğru şekilde beyanlarınızı hazırlayıp teslim etmenin pek çok yolu var. Hangi giderlerin beyan edileceği ve hangi indirim ve teşviklere başvuru yapılması gerektiği gibi vergi tutarında değişikliğe sebep olan önemli konuların da özenle incelenmesi ve beyandan önce en doğru planın yapılması gerekiyor. Şirketiniz için doğru planlama ve vergi beyanı için en iyi çözümün tecrübeli bir danışmanla birlikte hareket etmek olduğunu söylemek yanlış olmaz.

İlginizi Çekebilir:

Bültenimize Abone Olun:

× Sizin için burdayız!