Blog

ABD’de Şirket Kurarken En Sık Tercih Edilen Şirket Türü LLC

ABD’de şirket kurmak ve ticarete başlamak insanı oldukça heyecanlandırıyor ancak şirketi kurmadan önce verilmesi gereken birçok kritik karar var. Bunların başında da şirket tipini belirlemek geliyor. Bu noktada “Limited Liability Company (Sınırlı Sorumluluk Şirketi) – LLC” şirket tipi, ilk defa şirket kuran pek çok yatırımcı için kolay kurulabilir olması, sınırlı bir sorumluluk yüklemesi ve yabancı yatırımcılar için yasal olarak soruna sebep olmaması nedeniyle ilk tercih konumunda.

LLC şirketlerde şirket ortağı (üye olarak da adlandırılır) olan şahıslar şirketin dava ve borçlarından bireysel olarak sorumlu tutulmaz ve ortakların yasal olarak yükümlülükleri hafiflemiş olur. Vergi yükümlülükleri konusunda şirketin karı doğrudan ortaklara aktarılır ve vergi yükümlülüğü bireylere devredilmiş olur.. Şirket düzeyinde ayrı bir vergi beyanına gerek kalmadan aktarılan kâ üzerinden bireysel vergi beyanı vererek süreç ilerletilebilir.

LLC şirket kurmak için önce uygun ve daha önce kullanılmamış bir şirket ismi seçilmeli ve eyalet kayıt evrakları hazırlanmalıdır. Sonrasında şirketin işleyişi, ortaklık yapısı ve kâr dağılımı gibi kuralları tanımlayan bir iş sözleşmesi hazırlamak gerekiyor. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonrasında gerekli lisans ve izinlerini alıp faaliyete başlamak için başvuru yapabilirsiniz.

LLC şirket kurmak pek çok açıdan bakıldığında avantajlı görünse de maliyet anlamında bazı dezavantajları olabiliyor fakat maliyet noktasına rağmen en makul tercihin çoğu yabancı yatırımcı için en doğru tercih olduğunu söyleyebiliriz. LLC şirket kurarken en doğru tercihleri yapabilmek için eyalet seçimi ve şirket evraklarının ve sözleşmesinin hazırlanması gibi konularda uzman bir ekiple hareket etmek de süreci doğru yönetebilmek için oldukça önemli.

İlginizi Çekebilir:

Bültenimize Abone Olun:

× Sizin için burdayız!